Cum se utilizeaza Yerba Mate

Metodele de preparare ale ceaiului mate diferă de la o regiune la alta, însă toate au în comun cana "calabaza" şi paiul "Bombilla". Ca să prepari un ceai delicios se pun în cană frunzele de yerba mate, se acoperă cu mâna şi se agită puţin până când din frunze se desprind cele mai fine particule. Se toarnă apa fierbinte (70 grade Celsius), se introduce paiul fără să amesteci şi se mai adaugă apă dacă este nevoie.

Apoi se lasă la infuzat câteva minute şi se serveşte cu ajutorul paiului "bombilla", evitându-se astfel sorbirea prafului rămas din frunzele zdrobite. Infuzia se poate repeta cu aceleaşi frunze de încă 10 - 15 ori, deoarece frunzele nu-şi pierd uşor aroma si proprietăţile.

 

Exista si alte modalitati de preparare a ceaiului Mate. Poate fi preparat si ca oricare alt tip de ceai si strecurat inainte de a fi turnat in cana. Alta modalitate ar fi ca Mate sa fie introdus intr-un filtru de cafea si preparat ca atare. Poate fi baut si rece, cu gheata, in zilele fierbinti de vara. Daca aveti un vas special pentru Mate, facut dintr-un dovleac (calabaza), ceaiul se prepara dupa metoda traditionala.

 

 

Cei care beau pentru prima data vor simti un gust neobisnuit dar care le ramine in memorie. Este ca si cum organismul ar stii cit de benefica este Mate pentru el si ar cere sa mai bea.